flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації

08 червня 2023, 15:49

Головний спеціаліст з інформаційних технологій Гайдучок О.А. взяв участь у онлайн-підготовці та підвищенні рівня кваліфікації працівників апаратів судів, відповідальних за інформаційно-технічне забезпечення, яка проводилася 5–8 червня 2023 року Вінницьким навчальним центром Національної школи суддів України.

Під час підготовки учасниками були опрацьовані теми:

  1. Дотримання норм Положення про автоматизовану систему документообігу суду при налаштуваннях та роботі в АСДС.
  2. Захист персональних даних та комплексна система захисту інформації. Створення та діяльність служби захисту інформації в суді.
  3. Орфографічна та пунктуаційна грамотність працівника апарату суду.
  4. Цифровізація діяльності органів судової влади: особливості роботи.
  5. Інформаційна безпека в умовах воєнного стану.
  6. Новели зі створення технічного запису судового засідання і ведення протоколу (журналу) судового засідання засобами підсистеми відеоконференцзв’язку. Інструкція щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання. Інструкція щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання, затверджена Наказом ДСА України від 06.06.2022 №156: практичне налаштування.
  7. Допоміжні онлайнові сервіси для працівників апаратів судів.
  8. Психологічна адаптація працівників суду в умовах війни.
  9. Обмін електронними документами між судом і учасниками судового процесу за допомогою підсистеми “Електронний суд”.
  10. Створення та адміністрування сторінок суду на інформаційних платформах.
  11. Перспективи поліпшення взаємодії судової гілки влади з учасниками судового процесу у разі запровадження єдиного інформаційного простору за допомогою новітніх інформаційних технологій
  12. Закон України “Про електроні довірчі послуги”. Види електронних підписів та електронних печаток. Файлові носії та їх розширення. Токен, як спеціальний апаратно-програмний пристрій, зберігання особистого ключа у захищеному хмарному сховищі. Порядок та особливості підписання електронних документів електронними підписами.
  13. Початкове встановлення та перенесення КП “Д-3” на новий сервер. Створення шаблонів у діловодстві на прикладі КП “Д-3”. Єдиний підхід до адміністрування локальної комп’ютерної мережі
  14. Забезпечення моніторингу і обліку програмного обладнання на кінцевих пристроях локальної мережі, контроль за автоматизованим робочим місцем працівника для недопущення запуску небажаних програмних продуктів. Заходи щодо удосконалення порядку обміну інформацією (надсилання-отримання запитів, відповідей, узагальнень, статистичних відомостей) між судами та державними органами, юридичними та фізичними особами.
  15. Етика правосуддя з алгоритмами застосування штучного інтелекту.