flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова реформа в дії

09 січня 2018, 15:29

     29 грудня 2017 року Президент України підписав укази, якими передбачено ліквідацію та реорганізацію судів першої та апеляційної інстанцій.

      Указом Президента України від 29 грудня 2017 року №451/2017  «Про реорганізацію місцевих загальних судів» утворено Гайсинський окружний суд – у місті Ладижині, Гайсинському та Теплицькому районах Вінницької області із місцезнаходженням у містах Гайсині та Ладижині, селищі міського типу Теплику Вінницької області шляхом реорганізації (злиття) Гайсинського районного суду, Ладижинського міського суду та Теплицького районного суду Вінницької області.

http://www.president.gov.ua/documents/4512017-23386

        Таким чином, Теплицький районний суд Вінницької області буде реорганізовано, однак приміщення суду, але вже окружного залишиться  і там будуть працювати судді.

        Відповідно до п.3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію. Тому, хоча зазначений указ  і підписаний, але це не означає що суди призупинять свою роботу. Вони припинять працювати лише тоді, коли запрацює окружний суд, початок роботи якого визначатиме Державна судова адміністрація України.