flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловікові, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, пов’язаного із застосуванням насильства

15 липня 2022, 10:27

У Теплицькому районному суді Вінницької області проголошено вирок чоловікові, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України

З матеріалів справи стало відомо, що обвинувачений будучи в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи у власному будинку, умисно, з метою заподіяння тілесних ушкоджень, наніс своїй співмешканці невстановлену досудовим розслідуванням кількість ударів в область обличчя, тулуба, рук, спини. У результаті отриманих тяжких тілесних ушкоджень потерпіла померла.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не визнав, заперечував свою причетність до нанесення потерпілій тілесних ушкоджень.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винуватим чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 9 (дев’ять) років.

⠀⠀⠀⠀⠀

Довідково:

ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого (карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років)