flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, пов’язаного із застосуванням насильства

20 травня 2022, 13:48

20 травня 2022 року відбулось судове засідання у Теплицькому районному суді Вінницької області, в якому було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

Під час судового засідання, з матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, будучи в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи у житловому будинку потерпілого, з мотиву особистих неприязних відносин, умисно, з метою заподіяння тілесних ушкоджень, правою рукою наніс невстановлену досудовим розслідуванням кількість ударів в область голови потерпілого, після чого взявши в ліву руку сковорідку, яка була в кімнаті будинку, наніс невстановлену досудовим розслідуванням кількість ударів останньому в область голови. В результаті отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер.

При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК  України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; незаконно впливати на потерпілу, свідків та експерта; вчинити інше кримінальне правопорушення.

Захисник та підозрюваний проти задоволення клопотання заперечили і просили обрати щодо підозрюваного більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, зокрема цілодобовий домашній арешт по місцю проживання. 

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд повністю задовольнив клопотання сторони обвинувачення, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково:

ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого (карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років)

Важливо:

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.