flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Присяжні. Декларування за 2021 рік.

26 січня 2022, 09:42

Підпункт «ґ» частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» визначає присяжних як суб’єктів декларування, виключно під час виконання ними обов’язків у суді.

Отже, присяжні набувають статусу суб’єкта декларування, у зв’язку із виконанням ними обов’язків у суді.

У випадку, якщо особи, включені до списку присяжних, але протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, такі особи не є суб’єктами декларування, а тому, не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідно до ч. 1 ст. 45,  пп. «ґ» п. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Нагадуємо, що для заповнення е-декларацій присяжним необхідно, завчасно отримати електронно-цифровий підпис (перевірити термін дії наявного ЕП).

З роз'ясненням щодо заповнення електронних декларацій можна ознайомитися на офіційному вебсайті НАЗК (https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/).

В суді консультацію щодо заповнення е-декларацій надасть консультант суду (по роботі з персоналом) Бевз О.В., технічна сторона – спеціаліст з ІТ Гайдучок О.А., тел. (04353)2-16-63.

Умисне не декларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.